Verdensmålslegater til unge idemagere: 5 idéer til en mere bæredygtig verden

VERDENSMÅL: Iværksættere og nye virksomheder bliver afgørende for at nå FN’s verdensmål. Det er grundtanken bag Fonden for Entreprenørskab og Tuborgfondets verdensmålsmikrolegater. Se nogle af de bæredygtige projekter, der har modtaget en bevilling.

Katrine, Stine og Victoria fra Bredsten-Gadbjerg Skole har startet virksomheden Shit Happens.
Katrine, Stine og Victoria fra Bredsten-Gadbjerg Skole har startet virksomheden Shit Happens.Foto: Fonden for Entreprenørskab
Simon Engell Kjøller

Genanvendeligt gavepapir, intelligente skosåler og værktøj af genbrugstræ.

Det er bare nogle af de idéer, der kommer fra unge med iværksætterdrømme, som måske kan være med til at løse de store globale udfordringer og nå FN’s 17 verdensmål.

For at styrke unge iværksættere og inspirere endnu flere unge til at starte egen virksomhed, hvor verdensmålene og bæredygtig forretning forenes, har Tuborgfondet og Fonden for Entreprenørskab oprettet verdensmålsmikrolegatet.

Dokumentation

Verdensmålsmikrolegater

Siden 2011 har Fonden for Entreprenørskab uddelt Mikrolegater til studerende med iværksætterambitioner.

Tuborgfondet har i 2018 sammen med Fonden for Entreprenørskab startet et nyt mikrolegat-initiativ omkring uddeling af verdensmålsmikrolegater. Disse gives til iværksættere, der bidrager med idéer til løsning af globale udfordringer, der imødekommer verdensmålene.

Verdensmålsmikrolegat kan søges af studerende som arbejder med FN's verdensmål i deres virksomhed.

Studerende uden CVR-nummer med en idé på idéstadiet kan søges et mikrolegat op til 25.000 kroner til at dække de tidligste omkostninger inden virksomhedsopstart.

Studerende, der netop har oprettet et CVR-nummer, kan søge et mikrolegat på op til 50.000 kroner, som blandt andet skal bruges til at nå et modenhedsstadie for at opnå anden vækstkapital. Dette mikrolegat kræver 25 procent egenfinansiering oven i legatet.

Støtten kan bruges til udvikling af prototyper, test, markedsundersøgelser, pilotforsøg, leje af udstyr, rådgivning og patentansøgning.

Se alle projekter der har fået verdensmålsmikrolegaterne her.

Næste deadline for ansøgninger til verdensmålsmikrolegater er den 28. september.

Kilde: Fonden for Entreprenørskab og Tuborgfondet.


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00