Millionboost styrker græsrodsforenings kamp mod byt-til-nyt-kultur

PARTNERSKAB: Lærerstandens Brandforsikring har besluttet at give 1,6 mio. til Repair Cafe Danmark. Det har skudt gang i en hastig udvikling for den lille græsrodsforening.  

Repair cafeen på Nørrebro, hvor folk kan komme og få hjælp til at reparere deres ting. (Foto: Jesper Ludvigsen)
Repair cafeen på Nørrebro, hvor folk kan komme og få hjælp til at reparere deres ting. (Foto: Jesper Ludvigsen)Foto: Jesper Ludvigsen
Louise Rønne Jensen

Det generelle formål er, at folk får øjnene op for, at der ikke er nogen grund til at smide ting ud. Vi vil gerne have folk til at ændre deres vaner.

Stig Bomholt
Formand for Repair Cafe Danmark

Den gamle brødrister er gået i stykker og i stedet for at forsøge at reparere den, smides den ud og erstattes med en splinterny én af slagsen. Sådan gør mange af os forbrugere, når det gamle elektronik i hjemmet går i stykker. Det vil foreningen Repair Cafe Danmark gøre op med.

Konceptet er enkelt: Tag dine defekte ejendele under armen og kom ned i en Repair Cafe og få gratis hjælp til at reparere det. Det kan være alt fra elektronik til tøj. Cafeerne er alle en del af Repair Cafe Danmark, men drives selvstændigt af frivillige ildsjæle. I øjeblikket er der 24 cafeer fordelt over hele landet fra Holstebro til Nexø. 

Og nu får de hjælp til at opskalere yderligere med en støtte på 1,6 millioner kroner fra Lærerstandens Brandforsikring. Pengene går til de enkelte cafeer og varierer efter behov.  

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00