Næsten halvdelen af lederne i små og mellemstore sociale organisationer overvejer at stoppe

I en spritny undersøgelse foretaget af Fonden for Socialt Ansvar svarer 49 procent af de adspurgte, at de inden for det seneste år har overvejet at overvejet at stoppe. Hele 56 procent oplever urimeligt arbejdspres. Resultatet er langtfra overraskende for direktøren for Fonden for Socialt Ansvar. Hun synes alligevel der er rigtig god grund til at lave undersøgelsen.

På sidste års Folkemøde stod Thit Aaris-Høegh og Fonden for Socialt Ansvar i spidsen for en demonstration for grundfinansiering til frivillige sociale organisationer. Den manglende grundfinansiering optræder - ikke overraskende for direktøren - blandt de hyppigst nævnte årsager til, at næsten halvdelen af lederne i en ny undersøgelse blandt frivillige sociale organisationer overvejer at stoppe og endnu flere føler sig urimeligt pressede.
På sidste års Folkemøde stod Thit Aaris-Høegh og Fonden for Socialt Ansvar i spidsen for en demonstration for grundfinansiering til frivillige sociale organisationer. Den manglende grundfinansiering optræder - ikke overraskende for direktøren - blandt de hyppigst nævnte årsager til, at næsten halvdelen af lederne i en ny undersøgelse blandt frivillige sociale organisationer overvejer at stoppe og endnu flere føler sig urimeligt pressede.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Ingen, der nogensinde har snuset til arbejdet – som ansat eller frivillig- i en social civilsamfundsorganisation kan være i tvivl om, at arbejdet er givende og meningsfuldt, men at arbejdsmiljøet undertiden også er hårdt.

I de seneste mange måneder har Altinget beskrevet, hvordan især medarbejdere i ngo’en LIVA Rehab har været ramt af særdeles svære vilkår på deres arbejde. Men hvis man vender lyskeglen den anden vej – hvordan står det så egentlig til med trivsel og tilfredshed blandt lederne af de frivillige sociale organisationer? 

Kortsigtet og usikker finansiering rimer dårligt med krav til langsigtet impact og katalystisk filantropi.

Thit Aaris-Høeg
Direktør, FSA

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00