Naturfredningsforening har fundet ny direktør

JOB: Søren Bojer Nielsen er ny direktør for Danmarks Naturfredningsforening. Han er et ordentligt menneske og en stærk leder, lyder det fra præsident Ella Maria Bisschop-Larsen.

I fire år har stolen stået tom. Men fra 15. januar har Danmarks Naturfredningsforening (DN) igen en administrerende direktør.

Valget er faldet på Søren Bojer Nielsen, oplyser DN i en pressemeddelelse.

Han kommer fra en stilling som direktør for Det Obelske Familiefond, hvor han har været chef siden 2010. Han har inden da svunget taktstokken i 10 år som musikchef for Sjællands Symfoniorkester og i fire år som producent ved DR Symfoniorkestret.

Nu skal han altså være øverste dirigent i Danmarks største grønne naturorganisation. Søren Bojer Nielsen glæder sig til den nye opgave.

”Danmarks Naturfredningsforening har gennem mere end 100 år varetaget en vigtig funktion som naturens stemme baseret på det enkelte medlems kærlighed til og interesse for natur og miljø,” siger han i pressemeddelelsen og fortsætter:

”Personligt oplever jeg den samme glæde ved en tur i naturen som ved den gode kunstneriske oplevelse. Det er her, vi som mennesker kan tanke ny energi og få vores daglige liv sat i perspektiv, uanset status og forhold i øvrigt.”

Et ordentligt menneske
Med ansættelsen af en ny direktør går DN væk fra kollektiv ledelse, som foreningen har haft de seneste fire år. Stillingen har simpelthen ikke eksisteret i foreningen siden Rene La Cour Sell forlod posten i 2012. Dengang valgte man at lade fire vicedirektører dele ansvaret.

Søren Bojer Nielsen er ikke kendt for noget særligt grønt engagement, og DN’s præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen, begrunder da også valget med andre forcer: At han er en mand med stor ledelseserfaring på kulturområdet, hvor det er vigtigt at kunne lede medarbejdere med høj faglig indsigt og stor værdibåret motivation.

”Jeg er sikker på, vi får et ordentligt menneske og en stærk leder, der med blik for de værdier, der gør Danmarks Naturfredningsforening til Danmarks største og stærkeste grønne organisation, kan samarbejde med ansatte, aktive og politisk valgte på alle niveauer,” siger præsident Ella Maria Bisschop-Larsen i pressemeddelelsen.

Søren Bojer Nielsen er 56 år og er far til to sønner. Han bor i Brønshøj i Københavnsområdet, men er vokset op i Thisted. Han er uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet i 1987.

Han skal stå i spidsen for 65 medarbejdere.

Forrige artikel Regeringen vil sikre non-profit virksomheder bedre konkurrencevilkår Regeringen vil sikre non-profit virksomheder bedre konkurrencevilkår Næste artikel Lars Midtiby: Livskvalitet for handicappede er en blind vinkel Lars Midtiby: Livskvalitet for handicappede er en blind vinkel