Novo Nordisk Fonden styrker forskning i erhvervsfonde

FONDE: Copenhagen Business School får ti millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til et professorat i erhvervsdrivende fonde. Pengene skal bruges til at skabe mere viden om området, der har stor betydning for Danmarks nationaløkonomi. 

Fondsejede virksomheder såsom Carlsberg, Novo Nordisk og Danfoss tegner sig for over halvdelen af værdien på Københavns Fondsbørs. 

De fondsejede virksomheder har derfor stor betydning for nationaløkonomien, og det er særligt for Danmark. 

Derfor er det en ekstra god nyhed, at Novo Nordisk Fonden har valgt at give ti millioner kroner til Copenhagen Business School til et professorat i erhvervsdrivende fonde. På den måde bliver der nemlig skabt forskning og uddannelse inden for dette område. 

Det skriver Copenhagen Business School i en pressemeddelelse. 

Betydningen af forskningen understreger Copenhagen Business School's forskningsdekan Søren Hvidkjær.

”Det er en vigtig donation fra Novo Nordisk Fonden, som er med til at skabe en solid viden om ledelse af erhvervsfonde og langsigtet ejerskab af virksomheder," siger forskningsdekanen i pressemeddelesen. 

CBS supplerer med fem millioner
Novo Nordisk Fonden har doneret ti millioner kroner til professoratet, mens Copenhagen Business School selv supplerer med fem millioner kroner. 

Pengene skal blandt andet bruges på at forske i udfordringer og muligheder tilknyttet erhvervsfondenes ledelse, aktivt ejerskab, kontinuitet versus fornyelse i bestyrelsen og direktion og balance mellem erhvervsvirksomhed og velgørenhed.

Copenhagen Business School går i gang med at rekruttere en professor til stillingen og forventer at have den besat til sommer 2018.

Forrige artikel EL-profil vil være natur-præsident EL-profil vil være natur-præsident Næste artikel Kritiseret Coop-formand: “Ikke altid en fordel, at vi diskuterer i pressen Kritiseret Coop-formand: “Ikke altid en fordel, at vi diskuterer i pressen"