Ny general: DUF får en synlig leder i mig

TILTRÅDT: Morten E.G. Jørgensen har ambitioner om at gøre ungdommens paraplyorganisation til en stærk demokratisk aktør – indadtil og udadtil. Startskuddet lød i går, hvor den nye generalsekretær havde første arbejdsdag.

Fakta
DUF's nye generalsekretær 

Morten E.G. Jørgensen står fra 15. marts 2017 i spidsen for Dansk Ungdoms Fællesråds
sekretariat. Han kommer fra en stilling som særlig rådgiver for fhv. forsvarsminister Peter Christensen (V).

Den nye generalsekretær har kendskab til DUF igennem engagement i både spejderbevægelsen, elevbevægelsen og VU. Han har også en fortid som medlem af DUF’s styrelse og forretningsudvalg.

Morten E.G. Jørgensen er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet og har tidligere arbejdet som jurist i blandt andet Justitsministeriet, EU-Repræsentationen i Bruxelles og på Københavns Universitet.

En af de sidste dage i november 2016 befinder Morten E.G. Jørgensen sig i gode venners laug. De drikker øl og hygger sig. Få dage forinden er Morten blevet afskediget som særlig rådgiver for daværende forsvarsminister Peter Christensen (V), som er blevet sat af posten i forbindelse med Lars Løkkes ministerrokade.

Samtalen i venneflokken falder tilfældigvis på generalsekretærstillingen i Dansk Ungdoms Fællesråd, DUF, der netop er blevet ledig efter den tidligere general, Henriette Laursen.

I dagene efter kan Morten ikke slippe tanken om ledelsesjobbet hos DUF, og han sætter derfor kurs mod et sommerhus ved Tornby Strand i Nordjylland for i ro og mag at tænke muligheden igennem.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00