Ny millionpulje skal hjælpe udsatte ind i foreningslivet

PULJE: Regeringen vil afsætte 19,2 millioner kroner til nye idrætsprojekter, der skal hjælpe udsatte som Anita Husum Moth ind i foreningsidrætten. Pengene forslår som en skrædder i helvede, vurderer ekspert.

Anita Husum Moth kæmper i perioder med angst. Hun fortæller, at træningen og fællesskabet i IF Kæmperne er en stor støtte i hverdagen.
Anita Husum Moth kæmper i perioder med angst. Hun fortæller, at træningen og fællesskabet i IF Kæmperne er en stor støtte i hverdagen.
Louise Rønne JensenRasmus Dahl Løppenthin

Der kommer sådan nogle puljer med års mellemrum, og man starter forfra hver gang.

Bjarne Ibsen
Professor, SDU

Med en pulje på 19,2 millioner kroner vil regeringen nu forsøge at hjælpe flere socialt udsatte ind i foreningsidrætten.

"Vi ønsker, at flest muligt dyrker sport. Både af sundhedsmæssige årsager, men også af sociale og fællesskabsmæssige årsager," siger fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S).

Pengene kommer fra satspuljeaftalen for 2019 på beskæftigelsesområdet og skal ses i lyset af nedslående tal fra Idrættens Analyseinstitut. Blot 17 procent af kontanthjælpsmodtagerne er aktive i foreningsidrætten, mens de tilsvarende tal er 54 procent for faglærte og 69 procent for funktionærer.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00