Mere end hver tredje dansker: Højskolernes vigtigste opgave er at inspirere unge til demokratisk deltagelse

I følge ny Voxmeter-undersøgelse mener 35 procent af befolkningen, at højskolernes vigtigste opgave er at fremme den demokratiske deltagelse blandt unge. Et udtryk for en erkendelse af, at mange unge ikke føler sig hørt i dag, siger formanden for Højskolernes Forening.

Højskolerne skal i fremtiden inspirere unge til demokratisk deltagelse. Det mener 35 procent af danskere i repræsentativ undersøgelse.
Højskolerne skal i fremtiden inspirere unge til demokratisk deltagelse. Det mener 35 procent af danskere i repræsentativ undersøgelse.Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Højskoleophold er mere end sangbog, keramik og fællesspisning. Opholdet i den lille sociale boble skal forberede unge på at tage aktivt del i det samfund, de er på vej ud i.

Det viser en ny voxmeter-rapport foretaget for Folkehøjskolernes Forening. Her mener over en tredjedel af de repræsentativt udvalgte respondenter, 34,7 procent, at højskolernes vigtigste opgave i fremtiden er at inspirere unge til demokratisk deltagelse.

Derudover mener knap en fjerdedel, at opholdet skal styrke trivsel generelt blandt unge, og forberede unge og voksne på videregående uddannelser og på arbejdsmarkedet.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00