Nye tal fra Isobro: Danskernes gavmildhed overtrumfer krise og inflation

Særlig to enkeltstående begivenheder har haft betydning for den periode, undersøgelsen dækker.

Den overvældende støtte fra danskerne til ukrainerne - både de flygtede og de kæmpende - er en af hovedårsagerne til stigningen in indsamlingsorganisationernes indtægter fra både private og fonde i årene 2020-2022. Herover en velbesøgt mindeceremoni og march for krigens ofre fra Rådhuspladsen i Københavntil den Ukrainske Ambassade i april 2022.
Den overvældende støtte fra danskerne til ukrainerne - både de flygtede og de kæmpende - er en af hovedårsagerne til stigningen in indsamlingsorganisationernes indtægter fra både private og fonde i årene 2020-2022. Herover en velbesøgt mindeceremoni og march for krigens ofre fra Rådhuspladsen i Københavntil den Ukrainske Ambassade i april 2022.Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Danskernes bidrag til velgørende formål i indsamlingsorganisationer er steget med over to milliarder kroner, svarende til 37,5 procent på bare tre år. 

Det viser nye tal fra Indsamlingsundersøgelsen 2023, som er foretaget af Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation, Isobro. Undersøgelsen omfatter perioden 2020-2022.

Stigningen er bemærkelsesværdig, fordi den netop er sket i de år, som for mange danskere stod i inflationens tegn med prisstigninger på dagligvarer og energi. Men det har altså ikke betydet så meget smalhals, at der ikke har været overskud til at donere til gode formål.









0:000:00