Markedet for landsindsamlinger falder: "Det her er kampen om de frivillige"

HUNDESLAGSMÅL: Flere foreninger kæmper om en mindre kage i markedet for landsindsamlinger, viser Altinget-analyse. Det er ikke lykkedes nye spillere at mobilisere nye frivillige.

Organisationernes indtægter på landsindsamlinger falder. Mens Folkekirkens Nødhjælp hentede næsten 14 millioner kroner i 2017, fik de blot 10 millioner kroner i bøssen i 2018.
Organisationernes indtægter på landsindsamlinger falder. Mens Folkekirkens Nødhjælp hentede næsten 14 millioner kroner i 2017, fik de blot 10 millioner kroner i bøssen i 2018.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Det her handler ikke om kampen om danskernes penge. De får stadig det samme I indsamlingsbøssen. Det her er kampen om de frivillige.

Stig Fog
Selvstændig indsamlingskonsulent

Selvom der er historiske mange foreninger på gaden med raslebøsserne, faldt det samlede marked for landsindsamlinger med otte procent i 2018. Det viser en gennemgang af organisationernes indsamlingsregnskaber, foretaget af Altinget.

I 2017 fik ngo'erne tilsammen 118,7 millioner kroner i raslebøsserne, mens den samlede indtægt faldt til 107,2 millioner kroner sidste år. 

Ifølge Isobros generalsekretær, Mette Grovermann, er det ikke overraskende, at markedet for landsindsamlinger oplever et fald.  









0:000:00