Nyt samarbejde skal give børn og unge en stærkere stemme

Egmont Fonden er sammen med Joannahuset indgået et samarbejde om et projekt, der skal give børn og unge i udsatte positioner en markant stemme i egen sag og i den offentlige debat.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Thor Stefansson Hiis

I et nyt samarbejde vil Joannahuset og Egmont Fonden i løbet af en 2-årig projektperiode udvikle nye metoder, der skal sikre, at børn og unges egne stemmer træder tydeligere frem i forhold til problemer, ressourcer og ikke mindst ønsker og drømme for deres liv.

”Der har i alt for mange år været en generel holdning hos dem, der arbejder med børn og unge i udsatte positioner, at voksne ved bedst. Den holdning vil vi i Joannahuset meget gerne udfordre og forhåbentlig være med til at ændre.. Samtidig håber vi på, at børnene og de unge fremadrettet vil opleve, at de faktisk bliver lyttet til, så deres stemme får en reel betydning og indvirkning på de afgørelser, der træffes om deres liv”, siger Jette Wilhelmsen Abat, leder af Joannahuset.

At børn og unge skal inddrages, respekteres og høres, står også klart og tydeligt i Egmont Fondens principper for inddragelse af børn og unge og i fondens børnesyn.

0:000:00