Om Altinget: civilsamfund

OM OS: Altinget: civilsamfund leverer nyheder, debat og baggrund om vilkårene for det danske civilsamfund. Her finder du vores værdigrundlag og praktiske oplysninger om portalen.

Altinget er en privatejet, public service-medievirksomhed uden ideologisk ståsted. Altinget: civilsamfund er en selvstændig portal under Altingets samlende paraply.

Klik her for at tegne abonnement. 

Værdigrundlag
Altinget: civilsamfund bygger på en grundlæggende tro på civilsamfundets værdi i sin egen ret kombineret med en overordnet betydning for samfundet som helhed.

Altinget: civilsamfund er et impact-medie, der med journalistik som virkemiddel ønsker at skabe varige forbedringer i samfundet.

Vi arbejder aktivt på at understøtte FN’s Verdensmål – særligt delmålene under mål nummer 17 om styrkelse af partnerskaber på tværs af sektorer.

Vi arbejder på at styrke borgerne og give dem viden og redskaber til at yde kompetent og værdiskabende indflydelse på samfundslivet gennem deres engagement på egen hånd og i civilsamfundets organisationer.

Gennem vores journalistik dækker vi det danske civilsamfund på daglig basis med fokus på de grundlæggende vilkår for civilsamfundets organisationer - heriblandt fonde, foreninger, frivillige og sociale virksomheder.

Vores journalistik er fair, sober, nysgerrig og transparent. Vores daglige dækning står på et fundament af kritisk granskning af civilsamfundets institutioner og deres aktiviteter samt de vilkår, der danner rammen om dem.

Samtidig tror vi på, at journalistik skal mere end blot at kaste lys over problematiske forhold. Derfor er konstruktiv, løsningsorienteret journalistik et væsentligt element i vores dækning. Vi opsøger aktivt nye bud på løsninger på samfundsproblemer med samme nøgternhed og grundighed som i vores øvrige arbejde.

Vi er åbne, involverende og inddragende og har som ambition at lave journalistik, der gavner. Vi lytter til vores brugere og læsere og indgår i vid udstrækning samarbejder om tiltag, der kan styrke og gavne civilsamfundet. Vi går dog aldrig på kompromis med vores redaktionelle frihed, uafhængighed og integritet.

Altinget: civilsamfund ønsker at være en samlende arena for alle, der interesserer sig for civilsamfundet og civilsamfundets bidrag til fællesskabet. Vi tror grundlæggende på øget samarbejde og vidensdeling på tværs af samfundets sektorer. Derfor tilstræber vi at lave journalistik af relevans for såvel civilsamfundsorganisationer som offentlige myndigheder og private virksomheder.

Altinget er tilmeldt Pressenævnet og er omfattet af Medieansvarsloven, ligesom vi følger de Vejledende regler for god presseskik. De fælles brancheregler suppleres af disse etiske retningslinjer.

Udgivelser
Altinget: civilsamfund udkommer alle ugens fem dage: Mandag med et overblik over de væsentligste begivenheder for og fra civilsamfundet; onsdag med guides og andre konstruktive artikler fra Civilsamfundets Videnscenter; og tirsdag, torsdag og fredag med egenproducerede nyheder, interview, baggrundsartikler samt klummer og debat.

Kontakt
Hvis du har ideer, input eller feedback til os, er du velkommen til at kontakte redaktionen:

Redaktion
Carsten Terp Beck-Nilsson, Redaktør, carsten@altinget.dk, tlf.: 2534 9894
Rasmus Løppenthin, Journalist, rl@altinget.dk, tlf.: 6040 7623

Kommercielle aktiviteter

Har du spørgsmål til dit abonnement, så kontakt: adm@altinget.dk

Følg Altinget: civilsamfund på Facebook og på Twitter: @AltingetCivil

Annoncer
NICHEHUSET
Ny Kongensgade 10
1472 København K 

Tlf. 35 35 10 10
hej@nichehuset.dk 
www.nichehuset.dk/altinget