Politiken flytter fra Gæstgiveren på Folkemødet

FOLKEMØDE: Politiken har været fast inventar på hotellet Gæstgiveren i Allinge, siden Folkemødet kom til Bornholm. Det er slut nu, men avisen har allerede en ny aftale på plads og vil genopfinde sig selv på Folkemødet.

Siden 2011 har Politiken holdt til på hotellet Gæstgiveren, når hele Danmarks samlede stand af politikere, journalister og meningsdannere drog til Folkemødet, men det er slut nu.

”Vi har haft et skide godt samarbejde med dem siden folkemødets start, og Folkemødet er jo noget andet nu, end det var. De vil gerne noget, og vi vil gerne noget nyt, og så har vi valgt ikke at forlænge aftalen,” siger Mette Davidsen-Nielsen, Politikens kulturredaktør med ansvar for avisens aktiviteter på Folkemødet, til Altinget.

Hos Gæstgiveren var tiden også kommet til en ny start på Folkemødet.

”Vi følte, at Gæstgiverens DNA, det, vi står for, når der ikke er Folkemødet, var blevet spist op. Dels af Folkemødet, men også af Politiken,” siger indehaver Henrik Lehmann til TV2 Bornholm.

Politiken har derfor fundet et nyt sted at holde debatter, koncerter og synge morgensang, når Folkemødet igen indtager solskinsøen til juni.

Nyt univers
Avisens nye adresse på Folkemødet er resultatet af et mere direkte samarbejde med Foreningen Folkemødet om at blive debatscenepartner.

”Folkemødet er vokset enormt og har udviklet sig, og tiden er inde til, at Politiken genopfinder sig selv,” siger Mette Davidsen-Nielsen

Politiken vil derfor være at finde lige rundt om hjørnet fra Gæstgiveren på Rosengade i Allinge. Her vil der være flere scener, madboder og et opholdsområde i et gårdområde på cirka 700 kvadratmeter.

”Det bliver et Politiken-univers, vi opbygger,” siger Mette Davidsen-Nielsen, der dog ikke kan løfte sløret for flere detaljer i det univers.

Forrige artikel Departementschef bliver ny direktør i Kræftens Bekæmpelse Departementschef bliver ny direktør i Kræftens Bekæmpelse Næste artikel Nu kan borgere sende forslag direkte i Folketingssalen Nu kan borgere sende forslag direkte i Folketingssalen
Fire ud af ti fonde støtter verdensmålene

Fire ud af ti fonde støtter verdensmålene

BÆREDYGTIGHED: De danske fonde støtter verdensmålene med milliarder, viser ny analyse. De 17 mål har givet en ramme for fondenes bevillinger, men mange har længe støttet aktiviteter, der i dag passer ind i verdensmålene. For Velux Fonden starter det internt, før målene når deres uddelinger.