Ny rapport: Sociale aktiviteter kan forbedre udsatte boligområders omdømme

MULTIKULTUREL: I et samspil mellem boligsocialt arbejde og lokale ildsjæle kan sociale møder mellem beboere og gæster i udsatte boligområder ændre et boligområdes ry og skabe sammenhængskraft, viser ny rapport fra CFBU.

(Foto: Center for Boligsocial Udvikling)
(Foto: Center for Boligsocial Udvikling)
Maria Neergaard Lorentsen

Det er fordomme i begge retninger. Til festivalen mødes vi med forskellige tilgange, og derfor opdager man jo også, hvor meget man har til fælles.

Jens Munch
Bagmand, Marienlyst Park Fest

Duften af samosaer og kogte ris fra den traditionelle somaliske ret bariis iyo digaag bredte sig over området og blandede sig med lyden af trommer, indiejazz og 70’er-metal, da Marienlyst Park Fest sidste år løb af stablen i yderkanten af Aarhus.

I smørhullet mellem kolonihaver, villakvarter og det udsatte boligområde Herredsvang mødtes hundredvis af mennesker af forskellig etnicitet under mantraet “Musik, mad, mennesker”.

“Festivalen handler om musik med interkulturelle baggrunde – det, som nogen kalder verdensmusik. Den har en bred profil og blander ting, der har en baggrund eller historie,” siger Jens Munch, der er bagmanden bag den frivilligt arrangerede festival.

Dokumentation

Sociale møder:
Igennem de seneste år har blandt andet ministerier, kommuner og boligorganisationer sat fokus på at skabe forbindelser mellem udsatte boligområder og resten af byerne gennem bystrategiske indsatser. Målsætningen er at integrere de udsatte boligområder bedre som en ligeværdig del af byerne, så de ikke opleves som isolerede enheder. En tilgang til at integrere et udsat boligområde mere med resten af byen er at tiltrække borgere fra resten af byen som brugere af boligområdernes faciliteter og aktiviteter. 

Rapporten:
Center for Boligsocial Udvikling har undersøgt tre cases i Aarhus, Randers og Horsens, som på forskellig vis forsøger at skabe sociale møder mellem de udsatte boligområders beboere og gæster udefra. Rapporten viser blandt andet, at sociale møder kan hjælpe folk med at skabe netværk, at det kan ændre opfattelsen af et boligområde og ikke mindst styrke sammenhængskraften i samfundet.

Rapporten kan læses her.


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00