Slut med sparekrav: 12 millioner kroner ekstra til Højskolerne i 2020

ANERKENDELSE: Højskolerne fritages for omprioriteringsbidraget fra 2020. Det giver luft i budgetterne og er en anerkendelse af, hvad folkehøjskolerne kan, mener Lisbeth Trinskjær.

Kulturministeren vil sløje sparekrav til højskolerne, det giver 12 millioner mere i budgettet i forhold til beregnet (Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget)
Kulturministeren vil sløje sparekrav til højskolerne, det giver 12 millioner mere i budgettet i forhold til beregnet (Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget)Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Maria Neergaard Lorentsen

At vi er kommet med på den liste over uddannelser, man skåner, ser jeg som stor anerkendelse af højskolernes bidrag.

Lisbeth Trinskjær
Formand, Folkehøjskolernes Forening

12 millioner kroner årligt.

Det er det beløb, højskolerne skulle have sparet i 2020, men som nu bliver sløjfet, fremgår det af regeringens finanslovsudspil.

Fra det nye år er det nemlig slut med sparekravet til folkehøjskolerne, skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Dokumentation

Onsdag 2. oktober kom regeringens finanslovsudspil. Heri står blandt andet en række områder, hvor omprioriteringsbidraget skal afskaffes, herunder på kultur- og uddannelsesområdet. Kunstneriske uddannelser og folkehøjskolerne slipper for sparekravet fra 2020.


0:000:00