Sprog-gymnast skal styrke AIDS-Fondets lobbymuskel

INTERVIEW: Tidligere spindoktor har overtaget direktørposten i AIDS-Fondet. Han skal trække på sin erfaring fra Bureaudanmark og regeringskorridorerne for at få aids-sagen længere frem på den politiske dagsorden.

Den erfarne kommunikationsmand under et møde med prinsesse Marie. Hun støtter AIDS-fondets kamp for HIV-vacciner.
Den erfarne kommunikationsmand under et møde med prinsesse Marie. Hun støtter AIDS-fondets kamp for HIV-vacciner.Foto: Chris Lykkegaard
Rasmus Dahl Løppenthin

Vi har ikke de dyreste møbler og bunker af frie midler. Men jeg synes egentlig, der er en god energi i, at vi skal kæmpe lidt for tingene.

Andreas Gylling Æbelø
Direktør, AIDS-Fondet

Det var en lidt modstræbende Andreas Gylling Æbelø, som i foråret gennemgik timelange seancer med test og personlighedsundersøgelser hos et rekrutteringsfirma. Han synes, der er et element af bullshit over konsulentgenerede personlighedsprofiler. Men han ville rigtig gerne være AIDS-Fondets direktør, så han lagde sin skepsis til side og eksekverede med sikker hånd.

“Og dele af testresultatet kom faktisk lidt bag på mig. Jeg bonede helt ud sprogligt, men det er måske ikke så overraskende. Det var mere, at jeg lå over middel i min talforståelse. Det var jeg ret lettet over,” siger Andreas Gylling Æbelø, der har en kandidat i retorik fra Københavns Universitet.

Ansættelsesudvalget var også begejstret. 8. maj overtog han direktørposten i en ngo, der sidste år omsatte for godt omkring 30 millioner kroner. Men selvom retorikeren faktisk bestod med glans i matematik, får medarbejdere og bestyrelse ikke en leder med forkærlighed for Excell-ark.

Dokumentation

Blå bog

Født i Holsterbro i 1979.

Kandidat i retorik fra Københavns universitet.

Danner privat par med journalist Abdel Aziz Mahmoud.

Karriere: 

Student for MF'er Mogens Jensen (S), 2005-2008

Kommunikationsrådgiver Advice, 2008-2012

Kommunikationschef Det Obelske Familiefond, 2012-2014

Særlig rådgiver for handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S), 2014-2015

Chefrådgiver, Advice, 2015-2017

Direktør i AIDS-fondet, 2017- 


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00