Store fonde: Vores uddelinger fortsætter som planlagt

DÅRLIGE TIDER: Fondene bliver hårdt ramt på deres investeringer i øjeblikket. Men det kommer ikke til at påvirke uddelingerne – på kort sigt i hvert fald, lyder meldingen fra seks af landets største fonde. 

Både herhjemme og globalt er aktiekurserne styrtdykket. Men fondene har lagt til side til dårlige tider, lyder meldingen. 
Både herhjemme og globalt er aktiekurserne styrtdykket. Men fondene har lagt til side til dårlige tider, lyder meldingen. Foto: Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Vores investeringer er tilrettelagt sådan, at vi også kan gøre det, når vi bliver ramt af uro. Derfor er det vores hensigt også at uddele minimum 500 millioner i år.

Bertil From
Finansdirektør, Lundbeckfonden

Vi har ro i maven både på den korte og den mellemlange bane.

Susanne Dahl
Direktør, partnerskaber og programmer, Unicef

Coronavirussens hærgen på aktiemarkederne får ikke de store fonde til at skrue ned for deres uddelinger. Ikke foreløbig i hvert fald. Vi er forberedt på en økonomisk nedtur, lyder meldingen fra seks fonde, Altinget har talt med.

”Ambitionerne for 2020 er uændrede. Vi kommer til at udbetale og uddele på det niveau, som vi havde forestillet os, da vi for et par år siden lagde vores strategi,” siger Steffen Pierini Lüders. Han er senior vice president med ansvar for kommunikation i Danmarks største fond, Novo Nordisk Fonden. I 2019 havde fonden uddelinger for 4,9 milliarder kroner og udbetalte 3,6 milliarder.

Fra fem andre fonde og filantropiske foreninger med uddelinger for mere end fire milliarder kroner sidste år lyder tilsvarende toner.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00