Store navne i spil: Kandidaterne til nyt Frivilligråd præsenteret

VALGKAMP: Der er markante folk i spil til at blive en del af det nye Frivilligråd, der vælges på fredag. Altinget: civilsamfund opfordrer kandidater til at fortælle, hvad de vil kæmpe for, hvis de bliver valgt ind.

Kandidaterne til otte af de i alt tolv pladser i det nye Frivilligråd er netop blevet præsenteret. Der skal vælges fire kandidater fra henholdsvis de store foreninger og de små foreninger. Og der er store navne blandt kandidaterne på listen.

Blandt andre er Anders Ladekarl (Røde Kors) og Jonas Keiding Lindholm (Red Barnet) at finde blandt de i alt 37 opstillede kandidater. Samtlige af de i alt 110 frivillige organisationer fra frivilligsektoren kan stemme på henholdsvis en kandidat fra de store organisationer og de små organisationer.

Der er lagt op til en kort, men intens valgkamp, som får sin afslutning allerede på fredag 12. januar kl. 15.00. Den valgkamp vil Altinget: civilsamfund gerne lægge spalteplads til. Derfor opfordrer vi samtlige kandidater til det nye Frivilligråd til at indsende deres bud på, hvad de vil kæmpe for i det nye råd.

Professor: Stor symbolsk værdi
Ifølge professor Bjarne Ibsen fra Syddansk Universitet er der stor symbolsk værdi i at blive en del af det nye Frivilligråd.

“Det at være repræsenteret i det nye Frivilligråd er et udtryk for, at der er en meget stor symbolværdi i at sige, at man arbejder for det frivillige,” siger Bjarne Ibsen.

Han er spændt på, hvordan de mange forskelligheder, som de mange kandidater repræsenterer, kommer til udtryk i valgkampen.

“Jeg er spændt på, om man i valgkampen vil kunne se, at der er en forskellighed og en mangfoldighed blandt organisationerne,” siger Bjarne Ibsen.

Glæde over opbakningen
Den kommende formand for Frivilligrådet, Mads Roke Clausen, glæder sig over den store opbakning fra både store og små foreninger.

”Jeg ser det som et udtryk for, at der er en stigende selvbevidsthed blandt civilsamfundets organisationer,” siger han og fortsætter:

”Vi ved, at vi spiller en vigtig rolle og bliver talt op af de andre aktører. Derfor er det også naturligt, at vi sidder med ved bordet, når videreudviklingen af velfærdssamfundet er på dagsordenen.”

Du kan se listen over de 37 opstillede kandidater her.

,

Forrige artikel Civilt overblik: Unge pampere, årets personlighed og velgørenhed i pilleform Civilt overblik: Unge pampere, årets personlighed og velgørenhed i pilleform Næste artikel Anders Ladekarl: Et stærkt Frivilligråd kan udfordre politikerne Anders Ladekarl: Et stærkt Frivilligråd kan udfordre politikerne