Trine Pertou Mach savnede Folketingets talerstol og muligheden for at kalde ministre i samråd

Enhedslistens nye udviklingsordfører tog en time-out fra Christiansborg i en ngo og troede aldrig hun skulle tilbage. Men manegen trak, og arbejdshesten blev atter til cirkushest. Et partiskifte senere er den tidligere politiske chef tilbage på Borgen.

Billedet her er fra 2014. Dengang var Trine Pertou Mach MF for SF, og ved valget i 2015 blev hun 3. suppleant for partiet. Senere samme år meldte hun sig ud af SF og - troede hun - ud af politik. Men siden har hun som bekendt skiftet både mening og parti - nu er hun nyvalgt og blandt andet udviklingsordfører for EL.
Billedet her er fra 2014. Dengang var Trine Pertou Mach MF for SF, og ved valget i 2015 blev hun 3. suppleant for partiet. Senere samme år meldte hun sig ud af SF og - troede hun - ud af politik. Men siden har hun som bekendt skiftet både mening og parti - nu er hun nyvalgt og blandt andet udviklingsordfører for EL.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Hun har et mere end solidt generalieblad med adskillige internationale arbejdspladser som nordisk ministerråd, EU-kommissionen og en stribe store ngo’er på hånden.  

Trine Pertou Mach for Enhedslisten

Folketingsmedlem for Enhedslisten, valgt i Sjællands Storkreds fra 1. november 2022.

Ordførerskaber: 

  • Arktisordfører 
  • Forsvarsordfører 
  • Skatteordfører 
  • Udenrigsordfører 
  • Udviklingsordfører

Uddannet i Statskundskab fra Aarhus Universitet i 1998 

Dermed er Trine Pertou Mach selv inkarnationen af en af sine egne kæpheste: At det danske Folketing skal rumme mennesker med brede erfaringer og kompetencer fra verden uden for Christiansborg. Men hvorfor vil den 53-årige tidligere SF’er nu medlem af Enhedslisten igen arbejde for verdens fattigste og mest marginaliserede inde fra borgen i stedet for udefra?   

0:000:00