Troels Lund fjerner straf for ledige i socialøkonomiske virksomheder

LOVSMUTTER: Da regeringen sidste år åbnede døren for ledige i frivillige foreninger, blokerede man også rekrutteringen til de socialøkonomiske virksomheder. Troels Lund Poulsen (V) erkender og retter fejlen. Men det er ikke nok, mener brancheorganisation.

Frivillige fra Fødevarebanken uddeler mad til Reden på Vesterbro op til julen i 2015. En lovændring gjorde det sværere for dem at rekruttere ledige. Men nu retter Troels Lund Poulsen (V) op.
Frivillige fra Fødevarebanken uddeler mad til Reden på Vesterbro op til julen i 2015. En lovændring gjorde det sværere for dem at rekruttere ledige. Men nu retter Troels Lund Poulsen (V) op.Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix
Klaus Ulrik Mortensen

Det forhold, at en forening er en socialøkonomisk virksomhed, medfører ikke i sig selv, at der ved udførelse af frivilligt, ulønnet arbejde i foreningen vil ske fradrag fra første time.

Troels Lund Poulsen (V)
Beskæftigelsesminister

Nogle ministre jagter umulige løsninger på problemer, som har hele nationens bevågenhed: Tænk blot Søren Pape Poulsen (K) i den verserende storkøbenhavnske bandekonflikt.

Og så er der politiske agenter af mere hemmelig karakter som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der i sidste uge afværgede et problem, før det overhovedet formåede at manifestere sig på offentlighedens radar.

Det skulle være så godt
Først skal vi tilbage til regeringens aftale med S, R og DF fra december 2017 om nye regler for fradrag for frivilligt, ulønnet arbejde for dagpengemodtagere.

0:000:00