Ugens civile enmandshær: I FDF Aulum behøver man ikke være den bedste, man skal bare være med

I Aulum har de en stolt foreningstradition. En af grundpillerne i denne er den lokale FDF-kreds. Her lægger man vægt på kristne værdier, forskellighed og færdighed, men vigtigst af alt, så kan alle være med. 

FDF Aulum holder ofte overnatningsture, hvor der tændes bål og laves mange andre udendørsaktiviteter. Her ses frivillig leder Lotte Damsgaard i færd med at få gang i et bål.
FDF Aulum holder ofte overnatningsture, hvor der tændes bål og laves mange andre udendørsaktiviteter. Her ses frivillig leder Lotte Damsgaard i færd med at få gang i et bål.Foto: Privat/FDF Aulum
Rasmus Lauge Winding

Spejderforeningen FDF Aulum har hjemsted i Aulum, der ligger i Herning Kommune. Foreningen er grundlagt i 1935 og har 20 frivillige ledere med vidt forskellige baggrunde.

I FDF er der en stærk tro på, at alle mennesker er skabt med iboende værdi i sig selv, men først i mødet med andre bliver rigtige og fuldkomne mennesker. Man tror endvidere på, at gode ​​relationer giver modstandskraft og viser børn og unge, hvordan man tager ansvar for sine medmennesker i et sundt, forpligtende fællesskab. Lotte Damsgaard har været frivillig leder siden 2004 i FDF Aulum, og hendes tre børn har alle haft stor glæde af at være en del af foreningen.

Om serien Danmarks civile enmandshære

I Danmark er registreret mere end 12.000 aktive foreninger. Mange af dem har ingen, kun få eller en enkelt ansat, men er ofte drevet helt eller delvist af ihærdige frivillige, som hvert år bruger timevis eller dagevis, ofte mere, på at gøre og være noget for andre, for en sag eller et formål. Med en serie foreningsportrætter tager Altinget Civilsamfund på tur i hele Danmarks mangfoldige foreningslandskab. Foreningerne er udvalgt blandt registrerede frivillige foreninger med netop en ansat – en i hver af Danmarks 98 kommuner. Serien er samtidig en stafet, hvor den portrætterede forening vælger, i hvilken kommune, det næste foreningsportræt skal findes.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00