Ugens civile enmandshær: I FDF Aulum behøver man ikke være den bedste, man skal bare være med

I Aulum har de en stolt foreningstradition. En af grundpillerne i denne er den lokale FDF-kreds. Her lægger man vægt på kristne værdier, forskellighed og færdighed, men vigtigst af alt, så kan alle være med. 

FDF Aulum holder ofte overnatningsture, hvor der tændes bål og laves mange andre udendørsaktiviteter. Her ses frivillig leder Lotte Damsgaard i færd med at få gang i et bål.
FDF Aulum holder ofte overnatningsture, hvor der tændes bål og laves mange andre udendørsaktiviteter. Her ses frivillig leder Lotte Damsgaard i færd med at få gang i et bål. Foto: Privat/FDF Aulum
Rasmus Lauge Winding

Spejderforeningen FDF Aulum har hjemsted i Aulum, der ligger i Herning Kommune. Foreningen er grundlagt i 1935 og har 20 frivillige ledere med vidt forskellige baggrunde.

I FDF er der en stærk tro på, at alle mennesker er skabt med iboende værdi i sig selv, men først i mødet med andre bliver rigtige og fuldkomne mennesker. Man tror endvidere på, at gode ​​relationer giver modstandskraft og viser børn og unge, hvordan man tager ansvar for sine medmennesker i et sundt, forpligtende fællesskab. Lotte Damsgaard har været frivillig leder siden 2004 i FDF Aulum, og hendes tre børn har alle haft stor glæde af at være en del af foreningen.