Uvildige gældsrådgivere hælder S-forslag om at stifte energigæld ned ad brættet: ’Det tenderer til at være flabet’

Den ene dag foreslår regeringen at afbøde konsekvenserne af de stigende energipriser ved at tilbyde danskerne at udskyde betaling af ekstraregningen. Den næste dag lancerer S og en stribe andre partier en aftale om fortsat støtte og udvikling til uvildig gældsrådgivning fra civile organisationer. Organisationerne har svært ved at se det positive i mere gæld til de mest forgældede.

Regeringen foreslog onsdag den 14. september at lade danskerne indefryse den del af energiregningen, som ligger over niveauet for sidste år. Men den løsning vil reelt tvinge de mest nødstedte til at stifte mere gæld og gøre dem yderligere udsatte. Det mener organisationer, som regeringen og en række andre partier samtidig netop har meddelt støtte til at fortsætte uvildig gældsrådgivning. 
Regeringen foreslog onsdag den 14. september at lade danskerne indefryse den del af energiregningen, som ligger over niveauet for sidste år. Men den løsning vil reelt tvinge de mest nødstedte til at stifte mere gæld og gøre dem yderligere udsatte. Det mener organisationer, som regeringen og en række andre partier samtidig netop har meddelt støtte til at fortsætte uvildig gældsrådgivning. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Hvis du er så forgældet, at du søger hjælp hos en uvildig gældsrådgivning, står udsigten til mere gæld næppe øverst på din ønskeseddel.

Og derfor går skudsmålet fra uvildige gældsrådgivere til regeringens forslag om at tilbyde danskerne at udskyde ekstraregningen for energi fra:

’Vi er ikke ubetinget begejstrede’ til ’det er tenderende til flabet at kalde det frivilligt.’

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00