Uvildige gældsrådgivere hælder S-forslag om at stifte energigæld ned ad brættet: ’Det tenderer til at være flabet’

Den ene dag foreslår regeringen at afbøde konsekvenserne af de stigende energipriser ved at tilbyde danskerne at udskyde betaling af ekstraregningen. Den næste dag lancerer S og en stribe andre partier en aftale om fortsat støtte og udvikling til uvildig gældsrådgivning fra civile organisationer. Organisationerne har svært ved at se det positive i mere gæld til de mest forgældede.

Regeringen foreslog onsdag den 14. september at lade danskerne indefryse den del af energiregningen, som ligger over niveauet for sidste år. Men den løsning vil reelt tvinge de mest nødstedte til at stifte mere gæld og gøre dem yderligere udsatte. Det mener organisationer, som regeringen og en række andre partier samtidig netop har meddelt støtte til at fortsætte uvildig gældsrådgivning. 
Regeringen foreslog onsdag den 14. september at lade danskerne indefryse den del af energiregningen, som ligger over niveauet for sidste år. Men den løsning vil reelt tvinge de mest nødstedte til at stifte mere gæld og gøre dem yderligere udsatte. Det mener organisationer, som regeringen og en række andre partier samtidig netop har meddelt støtte til at fortsætte uvildig gældsrådgivning.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix