Vibe Klarups corona-dagbog: "Nu slår coronavirussen kassetænkningen i stykker"

JOURNAL: Vibe Klarup er som formand for Rådet for Socialt Udsatte helt tæt på coronavirussens indflydelse på livet for landets socialt udsatte. Læs hendes dagbog om socialområdets bekymringer og løsninger på coronakrisen hver dag på Altinget Social.

Torsdag 19. marts kl. 14.44:
Der er fortsat uafklarede bekymringer derude. Bedst eksemplificeret ved, at aktørerne på Vesterbro i København i dag har et opråb i Politiken. Deres bekymringer handler om, hvad de skal gøre med syge hjemløse. Hvad gør man med isolation og karantæne for de aktive stofbrugere eller psykisk syge? Og hvordan finder man ud af, om de har corona, når man ikke tester dem?

Det er vigtigt at huske på, at mange af borgerne ikke er faste brugere af sundhedsvæsenet af én årsag. Nemlig at der kan være vilkår  i deres liv eller i deres mentale helbred, der gør det svært for dem simpelthen at være på et hospital. Det er stadig en uløst situation.

Det er i virkeligheden nogle ret præcise spørgsmål, der rejses, som er målrettet sundhedssystemet. Man kan ikke bare tvinge borgere til at være bag lukkede døre for eksempel. Og hvad gør man så? Den slags spørgsmål skal adresseres i sundhedsvæsenet. Hele problemstillingen med de socialt udsatte, som jeg har nævnt, er jo i virkeligheden et opråb til sundhedsmyndighederne om at huske at få lavet meget klare anvisninger af, hvordan og hvem der skal håndtere dem, der ikke bare gør, hvad myndighederne siger. Eksempelvis fordi de kan være utrygge ved at lade sig indlægge, fordi de går op i, om der er sikkerhed for, at de kan få stofbehandling undervejs.

Login