Zenia Stampe får Ting-Prisen for god kommunikation

PRIS: Folketingsmedlem Zenia Stampe (R) modtager Ting-Prisen 2016 for god kommunikation. Altinget uddeler prisen for 13. gang.

Det 37-årige folketingsmedlem Zenia Stampe, Radikale, modtager Ting-Prisen 2016 for sin særlige evne til at kommunikere, så Christiansborg kommer tættere på borgerne.

Prisen, der er indstiftet af netavisen Altinget i 2004, bliver overrakt onsdag eftermiddag på netavisens redaktion i København. 

Pris-komiteen er i år nysammensat og består af seniorrådgiver og partner, Mikael Børsting, bureauet Ulveman & Børsting, politisk redaktør for Fyens Stiftstidende, Elisabet Svane, samt chefredaktør, Rasmus Nielsen, Altinget. De havde på forhånd nomineret tre politikere:

Joachim B. Olsen (LA), 39, folketingsmedlem, giver altid ren besked. Og han gør det vedholdende. Han tegner en klar ideologisk profil og kan sin værdipolitik. En no bullshit-politiker med en tydelig kommunikationsprofil. Og trods sine stærke holdninger har han gerne sin sympati i behold.

Søren Pind (V), 46, justitsminister, fik prisen allerede i 2010 og er altså nu igen nomineret. Trods de ansvarstunge, gyldne ministerkæder lykkes det fortsat Søren Pind at kommunikere ærligt og præcist. Nogle gange alvorstungt, når situationen kræver det, andre gange med et befriende glimt i øjet.

Zenia Stampe (R) 37, folketingsmedlem, tager ganske enkelt selv platformen, når der skal kommunikeres. Selv om hun egentlig er et forholdsvist nyt, menigt folketingsmedlem, kendes hendes ekstremt radikale synspunkter landet rundt. Hendes stærke synspunkter splitter også, og sikrer dermed, at man deler sig efter anskuelse.

Derfor Zenia 
I motivationen for at vælge Zenia Stampe sagde Rasmus Nielsen på vegne af komiteen blandt andet:

“Særligt to ting gør dig værdig til at modtage Ting-Prisen:

For det første har du ikke nogen særlig platform, som giver dig licens til at tale. Du har ikke noget særligt tillidshverv, som gør, at du automatisk får offentlighedens opmærksomhed. I de her tider, hvor partiernes kommunikation bliver forsøgt kørt så strømlinet og koordineret som muligt, er det en særlig kvalitet, at du bruger din grundlovssikrede ret til at blande dig. Du behersker alle platforme – også den, der kræver, at man af og til holder pause. Det er vigtigt i en tid med 24/7-kommunikation.

For det andet er det vigtigt at huske på, at politik er meninger, der brydes. Politik er en kontaktsport på ord. Vi skal passe på med at pakke tingene ind og altid søge mod konsensus. Få har som du lagt navn til så mange hadefulde ytringer i det offentlige rum, som alene tager udgangspunkt i din politiske holdning. For os i komiteen har det været helt centralt at vise dig og dine kolleger på Christiansborg, at den politiske debat og samtale er noget, vi skal værne om og sætte pris på. Særligt værne om jer, der står forrest, og dem er du en af, Zenia.” 

Som jeg taler med min mand
Selv sagde prisvinderen bl.a. i sin takketale:

”For mig handler god politisk kommunikation om at tale klart. Vi er så vant til politiske floskler og sort snak, at det næsten skaber chokbølger, når en politiker fra tid til anden siger noget tydeligt. 

Det er det samme teater hver gang. Politiske modstandere spiller forargede og lader som om, man har afsløret sig selv, og kommentatorerne er hurtige med nedladende domme om politisk amatørisme. 

I starten blev jeg forskrækket, hver gang den forestilling gik i gang. Nu har jeg lært, at det ikke kan være anderledes, når jeg nu gerne vil tale lige så ærligt med vælgerne, som jeg taler med min mand.”

Med Ting-Prisen følger en ny bronzeskulptur lavet specielt til prismodtageren af den dansk-færøske billedhugger Hans Pauli Olsen. 

 

Forrige artikel Partierne trykker nu tusindvis af valgplakater Partierne trykker nu tusindvis af valgplakater Næste artikel Velpolstret Presseloge genvælger formand