Debat

3: Hvorfor bruger Dan Jørgensen ikke 5G som trumfkort?

DEBAT: Bredbåndspuljen er ifølge V og DF et vigtigt middel til at sikre alle danskere hurtigt internet. Men når 5G udrulles næste år, kan danskerne få fiberlignende hastigheder trådløst, skriver Stefan Ring Støhrmann.

I 3 bakker man fuldt op om Dan Jørgensens udspil om at droppe bredbåndspuljen, skriver Stefan Ring Støhrmann.
I 3 bakker man fuldt op om Dan Jørgensens udspil om at droppe bredbåndspuljen, skriver Stefan Ring Støhrmann.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Stefan Ring Støhrmann
Radionetværkschef hos 3

Regeringen og særligt Dan Jørgensen (S) - ministeren for teleområdet - får nu en del kritik fra Dansk Folkeparti og Venstre for ikke at ville afsætte penge på finansloven til at fortsætte bredbåndspuljen. Formålet med puljen har tidligere været at yde tilskud til at forbedre internetdækningen i Danmark. Oppositionen fremhæver puljen som et vigtigt middel til at sikre, at alle danskere får adgang til internetforbindelser med download på mindst 100 Mbit/s.

Hos 3 er vi ikke tilhængere af bredbåndspuljen. Den forvrider konkurrencen på markedet, da den har været designet således, at det i praksis kun har været muligt at få tilskud til kablede forbindelser.

Vi er derfor glade for at se, at ministeren tilsyneladende holder fast. Han forsvarer sig med, at bredbåndspuljen er ’en dråbe i havet’ i forhold til branchens årlige milliardstore investeringer.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Han har samtidig fået Energistyrelsen til at lave en fremskrivning af den gruppe af danske boliger og virksomheder, der ikke har adgang til 100 Mbit/s download. Gruppen udgør nu seks procent, og styrelsens analyse viser, at på baggrund af bredbåndsselskabernes forventninger til fremtidig kabeludrulning, vil restgruppen udgøre en-to procent i 2025.

5G som trumfkort
Det er jo gode nyheder. Men hos 3 undrer vi os over, at ministeren ikke bruger 5G som trumfkort.

Hos 3 er vi ikke tilhængere af bredbåndspuljen. Den forvrider konkurrencen på markedet.

Stefan Ring Støhrmann
Radionetværkschef hos 3

Næste år får teleselskaberne adgang til de høje 5G-frekvenser, og dermed kan vi tilbyde internet med fiberlignende hastigheder – trådløst. Ifølge netværksleverandøren Ericsson er mobilt bredbånd via 5G et af de første brugsscenarier, hvor potentialet i 5G kommer samfundet til gode.

Ministeren bør tage dette ’es’ med på hånden. Jeg vurderer, at hvis ministeren tager 5G-udrulningen med i sin fremskrivning, så når han i mål langt før 2025.

 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dan Jørgensen

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2004)

0:000:00