Bæredygtigheds-direktør fra Dell: Det er tid til at handle på Verdensmålene

DEBAT: Siden 2015 har Verdensmålene sat fokus på opgaven, vi står overfor. Nu er tiden kommet til handlinger. Her kan digitalisering og nye teknologier bidrage til at skabe bæredygtige samfund, skriver Louise Koch.

Af Louise Koch
Corporate Sustainability Director for International Region, Dell Technologies

Det er nu fem år siden, at verdens ledere vedtog Verdensmålene som en fælles vejviser til en bæredygtig og fredelig verden for alle.

Denne milepæl markerer ti års nedtælling mod 2030 og tiden for The Decade of Delivery til at nå Verdensmålene.

“Vi er den første generation, der kan afskaffe fattigdom. Og den sidste generation, der kan redde planeten”.

Med den sætning fortæller FN klart, hvilken opgave, vi står overfor.

Opgaven er bestemt ikke blevet nemmere i løbet af de sidste seks måneder, hvor pandemien har sendt verden til tælling.

Jeg tror dog fast på, at 2020’erne – også kaldet The Data Decade – vil transformere både samfund og virksomheder ved at sætte nye teknologier i spil, der understøtter Verdensmålene.

Fra vision til handling
Siden 2015 har vi som verdenssamfund fået en bedre forståelse for, hvilken opgave, vi står over for, og hvad der skal til for at rykke udviklingen hen mod de opsatte mål. Nu har vi kridtet banen op og er klar til handling.

Fokuserer vi på digitalisering, viser rapporten fra World Economic Forum og PwC Unlocking Technology for the Global Goals, at nye teknologier har potentialet til at drive fremskridt på 70 procent af de 169 delmål.

Et andet bidrag til at accelerere it-virksomheders rolle er Digital With Purpose initiativet fra Global e-Sustainability Initiative.

Det sætter fokus på, hvordan nye teknologier som 5G, cloud computing, internet of things og blockchain kan hjælpe os til at skabe mere bæredygtige byer og samfund med adgang til sundhed, velfærd og uddannelse for alle.

Det store, seje træk i 2020’erne
I november 2019 lancerede vi i Dell Technologies vores  2030 Progress Made Real strategi med 22 mål på tværs af Sustainability, Diversity & Inclusion, Ethics & Privacy og Transforming Lives with Technology.

Af de 22 mål støtter 11 direkte op om Verdensmålene som ansvarlig produktion og forbrug, klimahandling, adgang til kvalitetsuddannelse og formindsket ulighed.

Cirkulær økonomi er en ledestjerne for os, med et mål om, at 100 procent af vores materialer til emballage og mere end halvdelen af materialer til produkter skal være fornybare eller genbrugsmaterialer.

Desuden har vi sat os som mål, at for hvert produkt vi sælger, vil vi tilbagetage og genanvende et tilsvarende produkt.

Klimahandling er central
Et af de mest centrale Verdensmål, er målet om klimahandling. Siden 2012 har vi reduceret vores egen CO2-udledning med 40 procent, og har et mål om at reducere med yderligere 50 procent i 2030.

Ved at forbedre energieffektiviteten af vores produkter med gennemsnitligt 69 procent siden 2012 hjælper vi også vores kunder med at reducere deres energiforbrug. Men der skal mere til.

Partnerskaber er vigtige for at skabe den nødvendige fremdrift, og jeg er stolt af, at vores CEO Michael Dell netop har tilsluttet sig World Economic Forum’s Alliance of CEO Climate Leaders med en commitment om at være Net Zero inden 2050.

Lige rettigheder, respekt og muligheder for alle er ikke bare flotte ord på en plakat, men i høj grad en del af vores ledelsesprogrammer og kultur.

Vi har gennem mange år haft aktivt fokus på at skabe en mangfoldig kultur, men der er stadig et stykke vej endnu.

For 2030 stræber vi derfor efter, at halvdelen af vores medarbejdere, og 40 procent af vores ledere, skal være kvinder. I dag er tallet henholdsvis 31 procent for medarbejdere og 24 procent for ledere. Det kunne være værre, men bestemt også bedre.

Verdensmålene er en fælles mission, og at indfri dem vil kræve, at hele verden bidrager.

I Dell Technologies har vi en stærk vision og mission om at anvende vores teknologi, kompetencer, og globale netværk til at forbedre menneskers livsmuligheder.

Sammen med vores andre medspillere i den globale it-sektor kan vi nemlig gøre en massiv forskel ved at reducere vores eget footprint og aktivt skabe en positiv forskel med teknologi gennem bæredygtig innovation og udvikling af de løsninger, som verden har brug for.

Forrige artikel Aktører: Lav et nationalt beredskab for digital fjernundervisning Aktører: Lav et nationalt beredskab for digital fjernundervisning Næste artikel Jurister efter bøde til influent: Vi har først en afklaring når vi har været i retten Jurister efter bøde til influent: Vi har først en afklaring når vi har været i retten
Nu vil både EU og USA stække it-giganternes magt

Nu vil både EU og USA stække it-giganternes magt

ANALYSE: It-giganterne er for alvor kommet i myndighedernes søgelys. Både i EU og USA er der lovgivning og retssager på vej, der skal stække den magt, en lille gruppe digitale platforme har fået over økonomien og samfundet.