Ekspert: Størstedelen af verdensmålene kan løses med kunstig intelligens

OPTIMERING: I en debat til Verdensmålsugen i Altingets gård blev det slået fast fra flere fronter, at kunstig intelligens er en nøgleteknologi til den bæredygtige omstilling, verden skal igennem.

Foto: Screenshot
Chris Lehmann

Mange ser nok dystopiske fremtidsscenarier som blade Runner for sig, når de tænker på, hvad kunstig intelligens fører med sig, men det er jo blot data og optimering.

Christel Schaldemose
Medlem af Europa-Parlamentet (S)

Kunstig intelligens er af mange udråbt til at blive en af de teknologier, der for alvor kommer til at forme det 21. århundrede. Og dermed bliver teknologien også peget på, når der skal findes løsninger på verdens største udfordringer.

Kort tid inde i en debat om kunstig intelligens' rolle i implementeringen af FNs 17 verdensmål pegede Anders Kofod Petersen på de små pap-ikoner af de 17 verdensmål, der stod opstillet foran scenen i Altingets gård. Han slog fast, hvad det i hans øjne egentlig drejer sig om:

"Af de 17 mål, der står der, er størstedelen - måske 13-14 af dem - optimeringsproblemer, som kunstig intelligens kan løse. Det er en værktøjskasse, der kan hjælpe os mennesker med at se på komplicerede problemer, der kræver en kompliceret optimering," sagde han.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00