Bornholm skal sikres bedre bredbånd

HØRING: Bornholmerne kan se frem til bedre bredbånd. Det sker, efter at regeringen og aftalepartnerne bag Vækstplan DK er blevet enige om at bidrage med 60 millioner kroner til det bredbåndsselskab, der kan levere hurtigst bredbånd til øboerne.
Det er afgørende, at flest mulige borgere og virksomheder får adgang til hurtigst muligt bredbånd. Det mener erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

"Det er vigtigt, fordi adgangen til hurtigt bredbånd er et grundvilkår for både virksomheder og borgere," siger han i en pressemeddelelse på ministeriets hjemmeside.

Derfor har ministeren og de øvrige aftalepartnere bag vækstplanen aftalt at gennemføre en høring over udbud af de 60 millioner kroner, der er afsat til bedre bredbånd på Bornholm. På den måde får flere selskaber mulighed for at byde ind på opgaven.

Bornholm ligger langt under landsgennemsnittet
Bornholm placerer sig som nummer 89 ud af 98 kommuner, når det gælder adgangen til fibernet i kommunerne. Faktisk er dækningen på højhastighedsbredbånd så dårlig på Bornholm, at kommunen ligger mindst 50 procent under landsgennemsnittet, når det handler om hastigheder på 30 Mbit/s og derover.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00