Dagens podcast: Hackere har haft adgang til data i Socialstyrelsen

AJOUR: Hackere har gennem næsten fire år haft adgang til en række databaser i Socialstyrelsen med oplysninger om blandt andet seksuelt misbrugte børn og stofmisbrugere. 

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Hackere har gennem næsten fire år har haft adgang til en server, hvorfra der har været mulighed for at tilgå databaser med personfølsomme oplysninger om blandt andet misbrugere og seksuelt misbrugte børn.

Det viser en aktindsigt, som Altinget har fået.

Hackerangrebet er af en karakter, der kræver stor teknisk viden, og angrebets alvor understreges ifølge aktindsigten af, at det “typisk er statsstøttede hackergrupper”, der udfører den type angreb.

I dagens Ajour forklarer digitalredaktør Kasper Kaasgaard hacker-sagen.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: Hvordan ender flere af tech-giganternes penge i EU-landenes skattekasser? Dagens podcast: Hvordan ender flere af tech-giganternes penge i EU-landenes skattekasser? Næste artikel Dagens podcast: Har robotter blandet sig i debat om FN-pagt? Dagens podcast: Har robotter blandet sig i debat om FN-pagt?
Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

LOGNING: På et samråd torsdag anerkendte ministeren, at EU-retten kun tillader indsamling af telekunders data til brug for efterforskning, hvis indsamlingen er målrettet. Dermed varsler han også, at den lovgivning, hvor danske teleselskaber skal indsamle alt, bliver afskaffet.