Danmarks digitale forkvinde: Vi skal tale meget mere om digitalisering

Efter 20 års arbejde med offentlig digitalisering har Rikke Zeberg krydset gaden til det private. Altinget har mødt direktøren for DI Digital til en snak om Danmark som digitalt foregangsland, pandemien som fødselshjælper og lavthængende frugter i den grønne omstilling.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Jacob Pedersen

Hun sidder bag en glasfacade, Dansk Industris karakteristiske indpakning med udsigt til Rådhuspladsen. En transparent mur mellem det offentlige Danmark - som i mange år har udgjort omdrejningspunktet for hendes arbejdsliv, og det private erhvervsliv, hvor hun nu er bannerfører for 650 digitale virksomheder.

I mere end to årtier har hun været med til at gøre danskernes hverdag mere digital og – i hvert fald på papiret – nemmere: Det meste af den teknologi, vi bruger til at kommunikere som samfund, har været forbi hende - enten i Finansministeriet eller som direktør i Digitaliseringsstyrelsen.

Det er Rikke Zebergs historie, som folk i branchen ser den: Hvad Søren Brostrøm er for sundhed, er hun for digitalisering, et fagligt fyrtårn for noget, der ikke længere er fremmed, ansigtet på en ny verden.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00