DSE-formand: Eleverne betaler for de voksnes fejl i Chromebook-sagen

Helsingør Kommune har lavet en utilsigtet fejl i Chromebook-sagen. Men elever må ikke være dem, der betaler for fejlen. Det koster penge, men at sikre elevernes trivsel og sikkerhed må være førsteprioritet, skriver formand for Danske Skoleelever Marie Holt Hermansen.

Elever er omstillingsparate, men omstillingsparathed skal ikke være løsningen, bare fordi det gør ondt på økonomien, skriver Marie Holt Hermansen.<br><br>
Elever er omstillingsparate, men omstillingsparathed skal ikke være løsningen, bare fordi det gør ondt på økonomien, skriver Marie Holt Hermansen.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Marie Holt Hermansen

Kort før alle grundskoleeleverne skulle starte i skole efter sommerferien, konkluderede datatilsynet, at Helsingør Kommune overtrådte GDPR-loven ved at lade Google indhente fortrolige oplysninger om eleverne gennem kommunens Chromebooks.

Sagen fik stor opmærksomhed, hvor der blandt andet blev sået tvivl om, hvorvidt det var uretfærdigt at bede en kommune - og derved en offentlig myndighed - om at overholde loven.

Hos Danske Skoleelever er vi dog ikke i tvivl. Selvfølgelig skal lovgivningen overholdes i alle henseender, og især når det gælder mindreårige, der ikke altid selv er klar over, at de inviterer store milliard-virksomheder ind i deres privatliv.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00