EU-kommissær: Vi bør satse på AI-løsninger til virksomheder

STRATEGI: Europa bør indse og acceptere, at amerikanerne vandt første omgang i det digitale spil, og i stedet gå efter at slå dem på fremtidens teknologi. Det siger Mariya Gabriel, EU-kommissær for digital økonomi.

Vi i Europa skal ikke forsøge at kopiere de amerikanske platformes succes, men hellere gå egne veje der, hvor vi står stærkest, lyder budskabet fra EU-kommissær Mariya Gabriel.
Vi i Europa skal ikke forsøge at kopiere de amerikanske platformes succes, men hellere gå egne veje der, hvor vi står stærkest, lyder budskabet fra EU-kommissær Mariya Gabriel.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Kasper Kaasgaard

Det er godt, når en lille gruppe meget store virksomheder laver succesfulde løsninger med AI. Men det store mål er de produktivitetsforbedringer drevet af AI, som vi skal opleve på tværs af hele økonomien.

Mariya Gabriel
EU-kommissær for digital økonomi og samfund

Der er brug for en markant opprioritering af kunstig intelligens på tværs af Europa, hvis EU skal spille en rolle i verdens digitale fremtid.

Det er hovedbudskabet fra den bulgarske EU-kommissær, Mariya Gabriel, på hendes besøg i København til regeringens digitale topmøde.

”Vi har brug for flere investeringer i kunstig intelligens, mere opkvalificering og mere dataetik på en og samme tid. Vores tiltag er nødt til at køre parallelt,” siger Mariya Gabriel, der har ansvar for EU’s digitale økonomi og samfund.

0:000:00