EU-politikere yderst til højre styrer på Facebook

Det er EU-parlamentarikerne fra det yderste højre, der dominerer den offentlige debat på Facebook, mens traditionelle midterpartier halter langt efter i kampen om at engagere brugerne, viser ny undersøgelse. Det gælder også i Danmark.

Dansk Folkepartis Anders Vistisen er den danske EU-parlamentariker, der klarer sig bedst på Facebook.
Dansk Folkepartis Anders Vistisen er den danske EU-parlamentariker, der klarer sig bedst på Facebook.Foto: Europa-Parlamentet
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: I en analyse af mere end 572 millioner interaktioner genereret af de EU-politikere, der har haft deres gang i Europa-Parlamentet siden valget i 2019, er det partierne yderst til højre og løsgængere med samme dagsorden, der løber med likes, delinger og kommentarer.

Det viser en ny undersøgelse udført af analysevirksomheden Common Consultancy i Danmark, der følger politikeres adfærd på det sociale medie.

”Det viser, at det nationalistiske og yderste højre dominerer den politiske samtale på Facebook på tværs af Europa. Og det gør de med kritik af støtten til Ukraine, med modstand mod den grønne omstilling og med en hård kritik af EU. De her partier er lige nu ved at vinde den digitale valgkamp på Facebook ret så eftertrykkeligt,” siger partner i Common Consultancy Eske Vinther-Jensen.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00