Karrierekomet bliver ny direktør for SFI/Kora-fusion

NAVNE: Koras hidtidige direktør, Mickael Bech, bliver ny direktør for det nye nationale forsknings- og analysecenter for velfærd, Vive, der er en fusion af SFI og Kora. 

Foto: Pressefoto
Cecilie Gormsen

Koras hidtidige direktør Mickael Bech bliver ny direktør for det nye forsknings- og analysecenter for velfærd, Vive.

Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse, og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) glæder sig over den nye direktør.

”Jeg er glad for, at Mickael Bech, med sin erfaring som tidligere direktør for Kora, vil fortsætte samarbejdet som direktør for Vive. Han har sammen med bestyrelsen en vigtig opgave med at fuldende fusionen, så der drages størst mulig nytte af den faglige viden fra både Kora og SFI,” siger Simon Emil Ammitzbøll.

Som en del af sidste års finanslovsaftale blev det bestemt, at forskningsinstitutterne SFI og Kora skulle slås sammen, og det er denne fusion, som nu er kommet til at hedde Vive.

Tung spiller på velfærdsområdet
Vive bliver en af de største og vigtigste forskningsinstitutioner inden for velfærd og kommer til at fungere som et uafhængigt forsknings- og analysecenter under Økonomi- og Indenrigsministeriet med professor Nina Smith fra Aarhus Universitet som formand.

“Med fusionen af Kora og SFI den 1. juli har Danmark fået en større og mere slagkraftig analyse- og forskningsinstitution. Nytænkning og udvikling af velfærdssamfundets kerneområder er helt centralt for regeringen,” siger Simon Emil Ammitzbøll og fortsætter:

”I den forbindelse har Vive blandt andet til formål at bidrage til udviklingen af den offentlige sektor og et solidt vidensgrundlag på velfærdsområderne til brug for regeringen, kommuner, regioner og andre beslutningstagere og interessenter.”

Relevant og aktuel viden
Mickael Bech er professor i sundhedsøkonomi, og selvom han bare er 43 år, har han både nået at være direktør for Kora, leder af Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi ved Syddansk Universitet og leder af det sundhedsøkonomiske forskningscenter Cohere.

Mickael Bech mener, at fusionen af Kora og SFI giver mulighed for at etablere en central og stærk vidensorganisation, der skal bygge videre på styrkerne fra SFI og Kora.

”Jeg glæder mig til sammen med medarbejderne at samle og styrke de faglige miljøer, så Vive kan bidrage med relevant og aktuel viden til udviklingen af det danske velfærdssamfund.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mickael Bech

Professor i sundhedsledelse og -politik, Syddansk Universitet, fhv. forsknings- og analysechef, Vive
cand.oecon. (Syddansk Uni. 2000), ph.d. (Syddansk Uni. 2003)