Her er børnenes statsministers bud på en kamp med techgiganterne

Regeringen vil både passe på børns digitale liv og stille techgiganterne til ansvar i et nyt udspil. Hør mere i dagens Ajour.

Statsminister Mette Frederiksen og børnerapporter Emilia Ousmane Ionesco på et coronapressemøde den 20. marts 2020. Nu præsenterer regeringen et tech-udspil, der blandt andet skal skærme børn og unge fra ulovligt indhold på sociale medier.
Statsminister Mette Frederiksen og børnerapporter Emilia Ousmane Ionesco på et coronapressemøde den 20. marts 2020. Nu præsenterer regeringen et tech-udspil, der blandt andet skal skærme børn og unge fra ulovligt indhold på sociale medier.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Det har været varslet længe, og nu ligger det klar: Statsminister Mette Frederiksens (S) bud på en kamp med techgiganterne.

I udspillet præsenterer regeringen 35 initiativer, der både skal tage kampen op med unfair konkurrence hos techgiganterne, og skærme børn og unge fra ulovligt indhold på sociale medier.

Dagens Ajour dykker ned i det nye udspil med redaktør på Altinget Digital, Chris Lehmann, og redaktør på Altinget Børn, Simon Lessel. De fremhæver nogle af de mest interessante initiativer, uddyber techgiganter og interessenters reaktioner på udspillet – og så forklarer de kritikken af regeringens udlægning af konsekvenserne ved børns brug af digitale medier.

Læs også

 

 

Denne udsendelse er medfinansieret af EU igennem Europa Parlamentets støtteprogram for kommunikation. Europa Parlamentet har ingen indflydelse på udsendelsen og kan ikke stilles til ansvar for information eller meninger ytret i udsendelsen.

Foto:


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00