Hvem skal føre tilsyn med kunstig intelligens? Aktører er dybt uenige

Mens erhvervsliv og KL peger på Digitaliseringsstyrelsen, så mener aktører som Danske Advokater og Forbrugerrådet Tænk, at Datatilsynet er mest kompetent til at føre tilsyn med forordningen om kunstig intelligens. 

Det splitter landets organisationer, hvem der bør blive udpeget som national koordinerende tilsynsmyndighed for forordningen om kunstig intelligens. Her ses direktøren for Datatilsynet, Christina Angela Gulisano (t.v.), og direktøren for Digitaliseringsstyrelsen, Tanja Franck (t.h.). 
Det splitter landets organisationer, hvem der bør blive udpeget som national koordinerende tilsynsmyndighed for forordningen om kunstig intelligens. Her ses direktøren for Datatilsynet, Christina Angela Gulisano (t.v.), og direktøren for Digitaliseringsstyrelsen, Tanja Franck (t.h.). Foto: Datatilsynet / Agnete Schlichtkrull/Digitaliseringsstyrelsen
Sine Riis Lund

Diskussionen om fremtidens tilsyn med kunstig intelligens er blusset op mellem organisationer.

De er nemlig langt fra enige om, hvorvidt Datatilsynet eller Digitaliseringsstyrelsen bør udpeges som national koordinerende tilsynsmyndighed for forordningen om kunstig intelligens.

På den ene side står organisationer som Dansk Industri, Dansk Erhverv og KL, der argumenterer for Digitaliseringsstyrelsen.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00