Hvor skal krydset sættes i dag: Prøv Altingets kandidattest

KANDIDATTEST: Hvem er du mest enig med til europaparlamentsvalget 2019? Tag Altingets kandidattest, og find ud af det.

Cecilie Gormsen

Tag Altingets kandidattest til europaparlamentsvalget 2019 lige her.

På søndag skal Danmark til europaparlamentsvalg. Men hvor skal krydset sættes? Prøv Altingets kandidattest, hvor du kan se, hvilke kandidater du er mest enig med. Og hvem du er mest uenig med.

Testen består af 21 udsagn, som du skal forholde dig til. Herefter kan du sammenligne dine svar med resten af kandidaterne til europaparlamentvalget. 

Du kan i testen markere, hvis et eller flere af spørgsmålene er særligt vigtigt for dig til valget. Du har også mulighed for at springe et spørgsmål over, hvis du ikke har nogen holdning til det. Undervejs kan du få mere information om emnerne, ligesom du kan se argumenter for og imod udsagnene.

Læs også

Mange års erfaring med kandidattest
Altinget har 18 års erfaring i at lave og udvikle kandidattest. EP-kandidattesten har været igennem både eksperter, vælgere og kandidater for at gøre den så nuanceret som muligt.

Kandidattesten er udviklet af Altinget i samarbejde med DR. På Altingets ungemedie Spektrum kan man tage en partitest og se, hvilket parti man er mest enig med, når det gælder EU. Og så er der selvfølgelig også lavet en kandidattest til folketingsvalget 5. juni, som du kan finde her.

Klik på billedet for at tage EP-kandidattesten.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion