Juraprofessor ser udfordringer ved dansk soloregulering af AI og sociale medier

Der skal sættes hurtigt ind over for techgiganter og udviklingen af kunstig intelligens, lyder det fra flere ministre og ordførere. Kulturministeren vil undersøge mulighederne for national regulering. Men det er en så kompleks øvelse, at der er fare for overfladisk lovgivning, der ikke kan håndhæves, siger juraprofessor. 

Der kan gå et pænt stykke tid, før en effektiv national lovgivning vil være klar til implementering, og det er derfor langt fra sikkert, det kan gøres meget hurtigere end processen i EU, siger juraprofessor. 
Der kan gå et pænt stykke tid, før en effektiv national lovgivning vil være klar til implementering, og det er derfor langt fra sikkert, det kan gøres meget hurtigere end processen i EU, siger juraprofessor. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Flere ministre og ordførere har de seneste dage slået kraftigt til lyd for at sætte foden ned over for techgiganter og hurtigt få tæmmet kunstig intelligens og chatbots, som nu også har fundet vej til børnenes smartphones.

I børns hænder er skærmene farligere end trafikken, lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S) under en spørgetime for leden.

Onsdag valgte hun at indlede sin tale til afslutningsdebatten med at adressere, hvordan kunstig intelligens meget snart kan vende op og ned på alle danskeres hverdag. Det er "fascinerende og skræmmende", lød det fra statsministeren. 

0:000:00