Kritikere: Danmark taber digitalt terræn

STRATEGI: Danmark står for første gang i årtier uden en ny plan for den videre digitalisering af den offentlige sektor, når den nuværende fællesoffentlige digitaliseringsstrategi udløber ved årsskiftet. Fra aktører og politikere lyder spørgsmålet nu til regeringen: Hvor vil I hen?

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Én ting er ord, men noget andet er handling. Det er enormt vigtigt, at man over de kommende måneder viser, at man faktisk vil digitaliseringen og ikke bare siger, at man vil have en ny strategi.

Lars Frelle-Petersen
Medlemsdirektør, Dansk Industri

Det er vigtigt for regeringen, at vi beholder vores førerrolle inden for digitalisering. Vores topplaceringer internationalt og i EU må ikke betyde, at vi luller os selv i søvn.

Kasper Roug
It-ordfører, Socialdemokratiet

Artiklen stammer fra Altinget Magasin, der udkom 12/11-2020.

Vi går online for at bestille tid til lægen, melde ny adresse, booke og få svar på coronatests, og når vi vil læse vores lønsedler, regninger, lægejournaler, biblioteksbøder (fortsæt selv listen …), er det ikke længere væk end et greb efter telefonen i bukselommen.

Især for den yngre del af befolkningen, de såkaldt digitalt indfødte, kan alt det måske virke selvfølgeligt. For hvordan skulle det ellers foregå? Det er alt sammen udtryk for den mere eller mindre altomfavnende og revolutionerende digitalisering af den offentlige sektor, der er sket over de seneste tyve år.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00