Om  
Isabelle Augenstein

KU udnævner Danmarks yngste kvindelige professor

Tyske Isabelle Augenstein er i en alder af 33 år blevet professor på Københavns Universitet. Hun forsker blandt andet i faktatjek af fake news og det digitale sprogs fremstilling af kvinder.

Isabelle Augenstein kommer fra en stilling som lektor og leder af afdelingen Natural Language Processing på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.
Isabelle Augenstein kommer fra en stilling som lektor og leder af afdelingen Natural Language Processing på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.Foto: Ali Roshanzamir, Science
Cecilie Fischer

Isabelle Augenstein fra Datalogisk Institut ved Københavns Universitet er blevet udnævnt som den yngste kvindelige professor i landet.

Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

”Isabelle Augenstein er en blændende forsker, som på meget få år har skabt store og internationalt anerkendte forskningsbidrag. Hendes landvindinger i automatiseret analyse og forståelse af sprog, og de mange anvendelsesmuligheder på området, såsom automatiserede faktatjek og lignende metoder, er af enorm vigtighed for vores demokrati og samfund,” siger institutleder Jakob Grue Simonsen om udnævnelsen.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00