Læger skal vænne sig til at bruge medicinkortet

MEDICINKORT: Én ting er at få den tekniske implementering af Det Fælles Medicinkort på plads, noget helt andet er at få sygehusene og de praktiserende læger til at bruge det. Regionerne holder skarpt øje med udviklingen.
Med en stram plan for den tekniske implementering af Det Fælles Medicinkort er den næste udfordring af få tilpasset arbejdsgangene på sygehusene og de praktiserende læger.
Med en stram plan for den tekniske implementering af Det Fælles Medicinkort er den næste udfordring af få tilpasset arbejdsgangene på sygehusene og de praktiserende læger.Foto: www.colourbox.com
Jon David Finsen

Jeg er ganske sikker på, at det her er et overgangsproblem. Når først vi har haft systemet i en længere periode, skal vi nok få vænnet os til, hvad der skal skrives ind hvor.

Bruno Meldgaard Jensen
Formand, PLO

Hvis Det Fælles Medicinkort skal blive en succes, kræver det, at personalet på sygehusene og de almene praksisser også tager systemet til sig og bruger det korrekt.

Implementeringen af Det Fælles Medicinkort sker som led i den fællesoffentlige strategi for digital velfærd, der er blevet til i et samarbejde mellem regeringen, KL og Danske Regioner.

Mens både læger og regioner er optimistiske omkring den tekniske implementering, er den reelle udfordring dog at få sundhedspersonalet til at bruge systemet.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00