Kommentar af 
Louise Opprud Jakobsen

Louise Opprud: Krisen er den tiltrængte digitale rusketur

KOMMENTAR: Mens vi har læst om covid-19 og tilpasset vores nye hjemmekontorer imellem havregrød og zoommøder, har verdens techinderspor ikke nedsat farten, skriver Louise Opprud Jakobsen.

2020'erne er langt det mest opbrydende årti, som vi nogensinde har set, skriver Louise Opprud Jakobsen.
2020'erne er langt det mest opbrydende årti, som vi nogensinde har set, skriver Louise Opprud Jakobsen.Foto: Privatfoto/Louise Opprud Jakobsen
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

"Jeg havde slet ikke forestillet mig at arbejde på den her måde – primært at handle ind online og at udvikle vores undervisning digitalt før analogt".

Sådan lød ordene i et møde, som jeg havde. Endelig. Covid-perioden har tvunget vores tænkning ind på et nyt digitalt niveau. Et bedre mere eksperimenterende plan, hvorfra digital first er udgangspunktet – ikke bare en mulighed. Heldigvis, for "normalen" kommer ikke tilbage. Aldrig.

Hvorfor har rusketuren været det hele værd? Fordi mens vi alle har læst covid-19-overskrifter og haft travlt med at tilpasse vores nye hjemmekontorer imellem havregrød og zoommøder, så har hastigheden i verdens techinderspor ikke sat farten ned. 

I 2020 alene har vi for eksempel fået et kvanteinternet, der ikke kan hackes, genetisk medicin, der personaliseres til én patient, megasatellitkonstellationer, der vil pakke hele jorden ind i internet med uset hastighed, og flere kvantecomputere, der kan løse matematiske problemer og storskalaudfordringer, mennesket aldrig har været i nærheden af at kunne løse, selv med almindelige supercomputere.

Fakta
Louise Opprud Jakobsen er foredragsholder, forfatter og ejer af New Ways of Working.

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Det var bare for at nævne et par stykker. 

Hvad betyder alt det? Det betyder, at 2020'erne er langt det mest opbrydende årti, som vi nogensinde har set, som Tony Seba, der er professor på Stanford University, sagde til mig under et møde for nylig.

Det, som vi har oplevet hidtil, var startskuddet på det, som vi kommer til at se langt mere af.

Louise Opprud Jakobsen

Vi er lige startet på et årti, der vil få 2010'erne til at ligne en langsom halvleg i Parken med uoplagte spillere, der ikke rigtig vidste, om de orkede at være med i kampen eller ej. Nu har de ikke længere et valg, for omsætningen og fremtiden ligger vævet ind i den digitale spillebane. 

Tag digitale medier, som du måske læser dette i lige nu. For digitale medier alene vil vi ifølge Statista se en global vækst gå fra 152,3 milliarder dollar til forventede 183,3 milliarder dollar frem mod 2024.

En vækst inden for ét enkelt felt, der er funderet i data, indsigt og en forståelse for, hvordan man skaber forretning (growth hacker) via sin platform. Har du set den digitale vækstkurve inden for dit eget felt? Og overvejet, hvem dine nye konkurrenter er? Hvordan de arbejder, og hvilke kompetencer de har? Og hvad det betyder for dig i 2020'erne?

Læs også

Du har fået en gave i covid-19. En ordentlig digital rusketur. Et tvunget boost til at flytte dig længere ind på det digitale felt, og den gave kan du ikke være bekendt ikke at bruge. 

Du skal gøre alt, hvad du kan som leder, for at I får jeres erfaringer fra de nye måder, som covid-perioden har tvunget jer til at arbejde på, med ind i jeres næste kapitel.

Du skal skabe et reflektionsrum med din virksomhed, hvor I får mappet de fem ting, der virkede, og de fem ting, der ikke virkede i perioden. Så I får bygget oven på de digitale byggesten, I nu har i jeres fundament. 

Hvad lærte I? Hvilke nye spor tegner et nyt udviklingspotentiale i en digital funderet retning? Hvordan arbejder I mere effektivt, fleksibelt, globalt, på tværs og autonomt for at skabe nye eksperimenter? 

Alle forventer noget nyt lige nu, så brug det vindue i markedet til at teste nye løsninger. Brug energien, og få samlet alle jeres hårdtjente anstrengelser sammen som det fundament, der løfter jeres relevans i det næste vilde kapitel fra 20'erne mod 30'erne.

2020 og det, som vi har oplevet hidtil, var startskuddet på det, som vi kommer til at se langt mere af: Kæmpestore forandringer og lige så store muligheder. 

-----

Louise Opprud Jakobsen er foredragsholder, forfatter og ejer af New Ways of Working. Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00