Von der Leyen: Vi må ikke overlade vaccinepas til Google og Apple

Der er opbakning til at gå videre mod europæiske vaccinecertifikater ved et EU-topmøde torsdag. Vigtigt, at europæerne ikke overlader den spillebane til techgiganterne, siger kommissionsformand Ursula von der Leyen.

Grundlaget for et fælles vaccinepas kan være klar inden sommer, lover EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen ved et EU-topmøde.
Grundlaget for et fælles vaccinepas kan være klar inden sommer, lover EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen ved et EU-topmøde.Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Det er bedre, at EU-landene udvikler deres egne digitale systemer for de såkaldte vaccinepas end at lægge sundhedsdata i hænderne på de store techgiganter.

Sådan lyder beskeden fra EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, efter et EU-topmøde, hvor hun fik EU-landenes velsignelse til at gå videre med at udvikle en fælles platform for de elektroniske vaccinecertifikater, som bliver set som en vigtig brik i genåbningen af de europæiske samfund og i muligheden for at rejse igen.

”Det er vigtigt at have en europæisk løsning, ellers er der andre, der vil udfylde det tomrum. Apple og Google tilbyder allerede løsninger til WHO. Men det er følsom information,” siger Ursula von der Leyen.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00