Von der Leyen: Vi må ikke overlade vaccinepas til Google og Apple

Der er opbakning til at gå videre mod europæiske vaccinecertifikater ved et EU-topmøde torsdag. Vigtigt, at europæerne ikke overlader den spillebane til techgiganterne, siger kommissionsformand Ursula von der Leyen.

Grundlaget for et fælles vaccinepas kan være klar inden sommer, lover EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen ved et EU-topmøde.
Grundlaget for et fælles vaccinepas kan være klar inden sommer, lover EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen ved et EU-topmøde. Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Det er bedre, at EU-landene udvikler deres egne digitale systemer for de såkaldte vaccinepas end at lægge sundhedsdata i hænderne på de store techgiganter.

Sådan lyder beskeden fra EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, efter et EU-topmøde, hvor hun fik EU-landenes velsignelse til at gå videre med at udvikle en fælles platform for de elektroniske vaccinecertifikater, som bliver set som en vigtig brik i genåbningen af de europæiske samfund og i muligheden for at rejse igen.