Om  
Margrethe Vestager

Margrethe Vestager modtager digital frihedspris

I år vinder EU’s konkurrencekommissær og ledende næstformand for Kommissionen, Margrethe Vestager, den digitale frihedspris Libre-Prisen på baggrund af sit arbejde med techgiganterne.

Marie Møller Munksgaard

Årets Libre Pris, en digital frihedspris, er blevet uddelt. Denne gang har EU’s konkurrencekommissær og ledende næstformand for Kommissionen, Margrethe Vestager, modtaget prisen.

Det skriver Libre Prisen i en pressemeddelelse.

Margrethe Vestager modtager prisen på baggrund af hendes arbejde med techgiganterne og hendes fokus på digitale borgerrettigheder i et mere og mere digitaliseret samfund.

"Det store spørgsmål, som vi er mange der arbejder med, er hvordan åbenhed og frihed kan være de redskaber, som vi tager i anvendelse, når vi digitaliserer. Kun på den måde kan vi skabe tillid," sagde Margrethe Vestager i sin takketale ved prisoverrækkelsen fredag aften ifølge pressemeddelelsen.

Sammen med prisen fik Margrethe Vestager tildelt 10.000 kroner, som hun valgte at donere til organisationen None Of Your Business, der er en østrigsk NGO, der behandler retssager om privatlivsspørgsmål.

Libre-Prisen blev stiftet af folketingsmedlemmet Lisbeth Bech-Nielsen og journalist og redaktør Peter Christian Bech-Nielsen i 2019. Prisen blev uddelt første gang i 2020. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Margrethe Vestager

Ledende næstformand, EU-Kommissionen, kommissær for konkurrence, formand for Kommissærgruppen om et 'Europa Klar til den Digitale Tidsalder', fhv. minister, politisk leder & MF (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1993)

0:000:00