Marie Bjerre går markant frem i ny popularitetsmåling

Digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre (V) er på kort tid blevet markant mere kendt og populær i befolkningen. Det viser en ny måling fra Epinion lavet efter tumultarisk forløb, hvor hun først blev fyret og to uger senere genindsat på ministerholdet.

Den stigende popularitet synes at være særligt drevet af den gruppe, som først nu har fået kendskab til digitaliserings- og ligestillingsministeren, viser tallene.
Den stigende popularitet synes at være særligt drevet af den gruppe, som først nu har fået kendskab til digitaliserings- og ligestillingsministeren, viser tallene.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

På kort tid har betydeligt flere danskere fået øjnene op for digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre (V).

Efter et forløb, hvor hun først blev fyret som minister og to uger senere genindsat på posten, er hun både blevet mere kendt og mere populær blandt danskerne. 

Det viser en ny måling lavet af Epinion for Altinget og DR.

Marie Bjerre deler ifølge målingen nu andenpladsen som regeringens mest populære profil med børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).

De bliver kun overgået af miljøminister Magnus Heunicke (S), som topper listen.

Rangeringen er lavet ved at beregne forskellen på, hvor mange vælgere der opfatter ministrene henholdsvis positivt og negativt.

Om tallene

Grafikkerne er udarbejdet på baggrund af op mod i alt 1.038 gennemførte interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover.

Det er angivet for hver minister, præcis hvor mange der har svaret.

Undersøgelsen er gennemført af Epinion som en webbaseret panelundersøgelse i perioden 6. december til 13. december 2023.

I den seneste måling fra november lå Marie Bjerre som nummer ni på popularitetsbarometeret. Her svarede seks procent, at de var positivt stemte overfor hende, mens ti procent var negativt stemte.

Dengang var Marie Bjerre ifølge Epinions måling også blandt Christiansborgs allermindst kendte profiler. 68 procent af de adspurgte svarede her, at de ikke vidste, hvem hun var.

Nu er andelen af danskere uden kendskab til hende dykket til 40 procent.

Den stigende popularitet synes da også at være særligt drevet af den gruppe, som først nu har fået kendskab til digitaliserings- og ligestillingsministeren, viser tallene.

Dyk ned i målingen af samtlige ministres popularitet her.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marie Bjerre

Digitaliseringsminister og minister for ligestilling, MF (V)
cand.jur (Københavns Uni. 2011), LL.M. fra UC Berkeley 2016

0:000:00