Hun er Danmarks første minister på området: Mere og hurtigere er ikke længere målet, nu handler det om den rigtige digitalisering

Hvis Danmark skal bevare den digitale førertrøje, kalder det på en ny retning, mener Marie Bjerre. Altinget har mødt Danmarks første digitaliseringsminister.

Udover den kendsgerning, at Danmark aldrig tidligere har haft en digitaliseringsminister, er der flere grunde til, at Marie Bjerre var overrasket, da tilbuddet om ministerposten indløb fra Jakob Ellemann-Jensen.
Udover den kendsgerning, at Danmark aldrig tidligere har haft en digitaliseringsminister, er der flere grunde til, at Marie Bjerre var overrasket, da tilbuddet om ministerposten indløb fra Jakob Ellemann-Jensen.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Sofie Ewertsen Nissen

”Hvad mener du med et digitaliseringsministerium?"

Egentlig kommer det ikke bag på Marie Bjerre, at hun bliver tilbudt en ministerpost, da Jakob Ellemann-Jensen ringer klokken 23 om aftenen. Men lige den ministerpost havde hun ikke set komme.

Den 36-årige nordjyde har markeret sig som klimaordfører og socialordfører for Venstre. Men digitalisering har hun aldrig beskæftiget sig med. Og der findes jo ikke noget digitaliseringsministerium i Danmark.

0:000:00