Marie Bjerre vil sætte retning for kunstig intelligens – og løfter sløret for centrale pejlemærker

Digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) vil lægge en klar strategi for brugen af kunstig intelligens, og der skal sættes ekstra tryk på teknologien inden for sundhed og ældrepleje for at afhjælpe kritisk mangel på arbejdskraft. Hun skyder samtidig KL’s og Dansk Erhvervs forslag om ny AI-taskforce ned.

Stort set overalt i det offentlige vil teknologien kunne tynde ud i manuelle administrationsopgaver og benyttes til alt fra mailsortering, journalisering og såkaldt beslutningsunderstøttende hjælp til sagsbehandling, siger digitaliseringsminister Marie Bjerre. 
Stort set overalt i det offentlige vil teknologien kunne tynde ud i manuelle administrationsopgaver og benyttes til alt fra mailsortering, journalisering og såkaldt beslutningsunderstøttende hjælp til sagsbehandling, siger digitaliseringsminister Marie Bjerre. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Regeringens kommende plan for kunstig intelligens skal bidrage til at løse udfordringerne med mangel på arbejdskraft i den offentlige sektor og frigive ressourcer til bedre og mere borgernær velfærd.

Det fortæller digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) i et interview med Altinget, hvor hun dog slår fast, at der stadig udestår lidt, før regeringen er klar med planen, der er stærkt efterspurgt af både erhvervsliv og kommuner. 

”Jeg synes selv, at vi skal fokusere brugen af kunstig intelligens på de områder, hvor vi har de største udfordringer. Eksempelvis inden for den offentlige sektor, hvor vi mangler hænder,” siger Marie Bjerre og uddyber: 

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00