Medicoindustrien bekymret for patientsikkerheden

MEDICINSK UDSTYR: EU-ministrenes stramninger af reglerne for medicinsk udstyr risikerer at modarbejde ambitionen om øget patientsikkerhed, mener Medicoindustrien. Europa-Parlamentet går efter yderligere stramninger.

Foto: Colourbox
Nikita Selvig

De stramninger af lovgivningen omkring medicinsk udstyr, som EU’s ministre præsenterede i slutningen af juni måned, risikerer at gå ud over patientsikkerheden. Selvom stramningerne netop skulle øge patientsikkerheden. Det er vurderingen fra Lene Laursen, vicedirektør i Medicoindustrien, der er brancheorganisation for virksomheder i Danmark, som beskæftiger sig med medicinsk udstyr.

Organisationen er bekymret for, at man vil stramme kravene til godkendelse af nyt udstyr, i en sådan grad at det hæmmer innovationen af nye produkter. Og dermed forlænger den tid, der går, før produktet kommer ud til patienterne.

Forhandlingsudkast tre år undervejs
I 2012 dukkede en række implantatskandaler op i medierne, og det blev derfor besluttet at give de fælleseuropæiske regler for medicinsk udstyr et eftersyn. Medicinsk udstyr omfatter produkter alt fra plastre, høreapparater og hofteproteser, og i juni lykkedes det således omsider de europæiske ministre at blive enige om et forhandlingsudkast til Parlamentet.

0:000:00