Ministerier misser særlig digital høringsfrist i fire ud af fem tilfælde

Det kniber for ministerierne med at følge en anbefaling om at sende lovforslag i høring hos et sekretariat, der skal hjælpe med at gøre dansk lovgivning digitaliseringsklar, senest seks uger, før lovforslaget fremsættes i offentlig høring. Til gengæld gør ministerierne fremskridt på andre fronter.

Digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) så gerne, at flere ministerier i tide får sendt lovforslag i høring ved sekretariatet for digitaliseringsklar lovgivning, men glæder sig også over en række positive fremskridt.
Digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) så gerne, at flere ministerier i tide får sendt lovforslag i høring ved sekretariatet for digitaliseringsklar lovgivning, men glæder sig også over en række positive fremskridt. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

For mere end fire år siden blev der oprettet et sekretariat, der skulle hjælpe ministerierne med at gøre ny dansk lovgivning digitaliseringsklar.

Men nye tal viser, at ministerierne er sløve til at få sendt lovforslag i høring hos sekretariatet for digitaliseringsklar lovgivning inden for den anbefalede frist på seks uger, før lovforslaget fremsættes i offentlig høring. Det sker alene i 22 procent af tilfældene, viser en rapport fra sekretariatet, der hører under Digitaliseringsstyrelsen.