Ny debat: Har Danmark styr på dataetikken?

DEBAT: Har virksomheder og myndigheder styr på de etiske dilemmaer, der opstår ved brugen af personlig data? Altinget tager debatten, i anledning af at regeringens dataetiske ekspertgruppe er på vej med anbefalinger. 

Regeringens ekspertgruppe om dataetik er på trapperne med anbefalinger, der blandt andet skal styrke danske virksomheders ansvarlige anvendelse af data. Samtidig vil regeringen nedsætte et dataetisk råd, der skal understøtte en bred offentlig debat om dataetiske spørgsmål.

Dataetik har i det hele taget været på alles læber i 2018, hvor EU’s persondataforordning (GDPR) endelig trådte i kraft efter seks år i lovmøllen. Og hvor Facebook-skandalen om misbrug af personlige oplysninger har ført til stigende bevågenhed af virksomheders håndtering af vores data.

Altinget benytter anledningen og spørger et hold af debattører: Hvordan står det til med dataetikken i Danmark? Hvordan bør virksomhederne håndtere de etiske udfordringer, der opstår i forbindelse med brugen af data? Er der brug for mere regulering? Kan vi gøre en reel forskel i Danmark, når særligt techbranchen er så globaliseret, som den er? Og hvordan får man bredt den dataetiske diskussion ud, så det ikke kun er de i forvejen indviede, der tager del i den?

Login